perjantai 11. tammikuuta 2013

Liebster Blog -haaste


Kiitokset Villa Idur -blogin Pilville Liebster Blogin (eli suosikkiblogin) tunnustuksesta ja haasteesta! Nämä haasteet ovat mukava tapa tutustua paremmin niihin blogikavereihinsa, joiden juttuja ja tunnelmia on seurannut jo pidemmän aikaa. Tässä haasteessa siis vastataan seuraaviin kahdeksaan kysymykseen ja sen jälkeen laitetaan haaste eteenpäin viidelle blogille, joilla tulisi olla alle 200 seuraajaa.

  
Tässä omat vastaukseni Liebster blogin kysymyksiin…
1. Viisi asiaa, jotka tuovat hyvää mieltä:
Murun ja lähikamujen seura,
liikunta (nykyään lähinnä jooga),
elokuvat,
makeat herkut ja
luonto.
 

2. Viisi asiaa, joita tarvitsen päivittäin:

Nämä taitavat vähän vaihdella (nimim. entinen maitokahvikissa), mutta tällä hetkellä niitä voisivat olla:

Hiljainen hetki,
hyvää teetä,
jotain makeaa,
jotain kaunista ja
merkityksellisyyden tunne.
3. Viisi kirjaa, joita suosittelen muille:

Tämä on vähän vaikea, koska luen nykyään aika vähän huvikirjoja ja kun luen, ne taitavat olla enimmäkseen elämäntapaoppaita ja tietokirjoja. Tässä kuitenkin muutama viimevuosilta...

Kaikki Esko Valtaojan kirjat: pilke silmäkulmassa maailmankaikkeutta pohdiskelevien teosten hauskat faktat ja viisaat näkökulmat ovat samanaikaisesti sekä viihdyttäviä että omaa maailmankuvaa rakentavia. Viisas joulupukki toi minulle Eskon uusimman: Kaiken käsikirjan, jota olen säätellyt ensi viikolle lentolukemiseksi.

Miika Nousiainen: Vadelmavenepakolainen. Voi miten paljon nauroin ja jännitin tätä lukiessani samalla kun pohdin kulttuurieroja. Tarina toimi myös näytelmänä. Miika on muutenkin suosikkihahmojani huippukivassa telkkuohjelmassa: Hyvät ja huonot uutiset. Pian alkavalle lomalle otan seuraksi Miikan uusimman: Metsäjätin.

Jan Chozen Bays: Tietoinen syöminen. Kirja esittelee terveyttä, tasapainoisuutta ja nautintoa lisääviä mielentaitoa syömiseen. Vinkkinä myös kisapainoon pyrkiville kilpapurjehtijoille: kikkailudieetit ovat tämän jälkeen turhia!      

4. Viisi kaikkien aikojen suosikkilaulajaa/yhtyettä:


Vähän tylsä juttu, mutta en osaa priorisoida viittä tärkeintä, eli en ole niin intohimoisesti minkään yhtyeen tai laulajan fani. Musiikkimakuni on aina suuntautunut enemmän popin ja elektronisen musiikin puolelle.

5. Viisi lempiruokaa:


Sushi
Maitosuklaa
Hyvä ramen-keitto (esim. Wagamama-ketjun ravintoloissa, joita toivoisi perustettavan Suomeenkin)
Tofu teriyaki grillatuilla punajuurilohkoilla
Kotimaiset uudet Siikli-perunat esim. Chavroux-juustolla, voilla ja sipulinvarsilla, tillipestolla tai melkein miten vaan höystettynä


 

6. Viisi adjektiivia, jotka kuvaavat sinua:


Omapäinen,
elämälle utelias,
leikkisä,
herkkäsieluinen ja
sisukas.


7. Viisi asiaa, joista unelmoit:


Jos nyt rajaudutaan tällaisiin pienempiin ja henkilökohtaisiin, niin...

Kaksinpurjehduksesta miehen kanssa omalla veneellä ympäri Itämerta
Energisyydestä ja paremmasta fyysisestä kunnosta
Hyvästä terveydestä sekä itselle että läheisille
Enemmästä vapaa-ajasta
Paremmasta valokuvaustaidosta 
8. Viisi elämänohjetta, jotka haluat jakaa toisten kanssa:
Sellaisia hyvän elämän periaatteita tai ohjeita löytyy roppakaupalla, jotka voi itsekin allekirjoittaa. Mietin näitä hetken ja koetin valikoida tärkeimmät niistä periaatteistani, jotka olisivat yleistettävissä ehkä muidenkin elämään ja heijastaisivat silti keskeisimpiä persoonallisuudenpiirteitäni ja arvojani.

Pysy uteliaana elämälle, etsi uusia mielenkiinnonkohteita, kokeile harrastuksia, tartu tilaisuuksiin jne. sen sijaan että suorittaisit elämää vuodesta toiseen rutiininomaisesti. Vuosien lisääminen elämään voi olla vaikeaa, mutta laadun parantaminen mielenkiintoisilla sisällöillä on yleensä mahdollista. ;)
Haaveile paljon ja tee haaveistasi rohkeasti ja sinnikkäästi totta. Huom: pidä aina myös varahaaveita mielessä, ettet jää koskaan ihan tyhjän päälle!
”Minä” ei ole yhtä kuin omat ajatuksesi tai tunteesi, eli kaikkiin mielenliikkeisiin ei tarvitse mennä mukaan.
Nuku riittävästi - uni on tärkeämpää kuin mikään muu.

Panosta hyvään arkeen - suurin osa elämästä on juuri sitä.  

 

Itse annan Liebster Blog – tunnustuksen näille kahdelle suosikkiblogeilleni, jotka haastan vastaamaan näihin kahdeksaan kysymykseen ja laittamaan haasteen eteenpäin viidelle suosikkiblogilleen: 
ja
 Niin ja pahoittelut omalta osaltani, etten ole niin aktiivinen blogien seuraaja, että voisin jatkaa tätä eteenpäin viidelle... 

3 kommenttia:

 1. Olipa hauska lukea vastauksiasi. Ja kauniit kuvat! Täsmennys vielä, että jakaa piti eteenpäin viidelle, mutta taisin olla epäselvä blogissani. Samapa tuo, hyvä, että teitkin oman ratkaisusi!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kivasta haasteesta! Oli kivaa oppia taas vähän uutta blogikaverista ja varsinkin elämänohjeet olivat sellaisia, että voisin allekirjoittaa niistä jokaisen. :) Laitetaan siis toteutukseen pikapuoliin.

  Kivaa weekendiä sinne!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Pilvi oikaisusta, korjasin sen tekstiinkin. Mulla taitaa olla pää jo lomalla ja sormet kirjoittelevat omiaan ;)

  Kiva jos ehdit Norppa tarttumaan haasteeseen. Sulla tosin taitaa ylittyä tuo 200 seuraajan raja, mutta ei kai se nyt niin tarkkaa ole...

  Mukavaa viikonloppua teille molemmille!

  VastaaPoista