sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Astiasto odottaa kotiaanAi kun hauskaa: tammikuun alennusmyynnit koskevat veneen sisustustarvikkeitakin! Enkö just ennen joulua hankkinut veneelle pikkujoululahjaksi lautasia? Nooh, olen tyytyväinen että sain suosikkiputiikistani - Ocean Spiritistä - nämä täydennysosat nyt mukavalla alennuksella.


New Polaris-astiastoon hankin pienempien ruokalautasten (22,7 cm) kavereiksi pari kappaletta suurempia (26 cm). Nämä ovat juuri sen kokoisia, että niille mahtuvat kakkuvuokieni kesäiset hedelmät. Jos seilaamme joskus kaksin niin surkeassa tilanteessa, ettei meillä ole kakkua, niin näitähän voi käyttää myös alkuperäisessä tarkoituksessaan, isompina ruokalautasina.

 
New Polaris ruokalautanen 26 cm (kuva: Ocean Spirit )


Olin suunnitellut alun perin värikkäämpää astiastoa ja ehdin jo hankkia juomalasit sen mukaan. Nyt jäin kuitenkin kaipaamaan vähän pienempiä ja lautasten kanssa paremmin sopivia vesilaseja. Tuumasta toimeen  ja nyt meillä on myös komeat New Polaris-vesilasit. Valitettavasti ne eivät ole mukavasta muodostaan johtuen pinoutuvia, mutta kivat kuitenkin. Mitä tästä opimme? Kannattaa suunnitella kokonaisuus loppuun saakka. Toisaalta ne aiemmin hankitut tuopin kokoiset pinoutuvat Party-lasit ovat hyvät olemassa siltä varalta, että tahtoo juoda kesä-shandyn (puolet olutta ja puolet Spritea... tiedän, kaikki eivät tykkää...). Lisäksi meillä samppanjasiepoilla on jo Party-sarjan samppanjalasit. Viinilaseille meillä ei taida olla käyttöä.


New Polaris vesilasi (kuva: Ocean Spirit )
 

Juuri nyt kun mies on alkanut sopeutua ajatukseen varjeltavista ja painavista muumimukeista, ne ovat alkaneet aiheuttaa pientä huolta omassa mielessäni. Halusin varmistaa että meillä on myös kestävät ja pinottattavat mukit samaa sarjaa kuin muut astiat. Niinpä kuuden setti New Polaris-mukeja päätyi ostoslistalle, eikä kaduta. Hih... kun näistä juo kaakaonsa reippaasti loppuun, saa palkinnoksi nähdä mukin sisäpohjassa tuon kompassiruusukuvion kokonaisena.


New Polaris muki (kuva: Ocean Spirit )

Nyt veneastioista puuttuu enää pienet aamiaistarjottimet, kaksikahvainen paistokasari ja ruokatermos. Veneen varustelu, etenkin astioiden osalta, on ollut oikein mukavaa tässä odotuksen ohella. Miten sitä ilman konkreettista ja projektia edistävää toimintaa malttaisikaan odottaa veneen valmistumista?4 kommenttia:

 1. Todella tyylikäs astiasto. Myös lasit, vaikkakin pinottavuus olisi hyvä ominaisuus. Nooh, funktionaalisuus ei aina toteudu esteettisyyden edellä...

  VastaaPoista
 2. Tuo pinoutumattomuus tosiaan mietitytti vähän ja koin olevani heikko estetiikan edessä. Yritin vähän perustella tätä valintaa itselleni sillä, että nämäkin lasit voi nähdä monikäyttöisinä: niistä voi tarjoilla myös jotkut jälkiruuat... tai jotain ;)

  VastaaPoista
 3. Villa Idur -blogissani on sulle tunnustus.

  VastaaPoista
 4. Huomasin, huomasin! Kiitos kovasti kunniasta :) Palailen aiheeseen viikonloppuna...

  VastaaPoista