sunnuntai 14. elokuuta 2016

Maarianhaminan varikkokäynti heinäkuussa


Heinäkuun puolivälin viikonloppuna Maarinahaminassa elettiin sitä intensiivisintä veneilyn sesonkia. Kun lauantaina 16.7. saimme Kaminamin parkkiin ja pölähdimme siitä välittömästi pörröisinä purjehduspeikkoina satamamaksua maksamaan, niin eikö jo sillä välillä tullut useampia tuttuja vastaan laiturilla. Opetus: vaihda vaatteet, kampaa, meikkaa, puhdista hammasvälit ja lakkaa kynnet aina ennen laiturille astumista! Edes lippis ja aurinkolasit eivät aina pelasta. Ankkurimaljaksi joimme lonkut (ilman kakkua) Pub Albinissa.Viikonloppu oli aika tuulinen ja jopa hieman kolea (illalla +16). Söimme iltapalaa ÅSS:n terassilla ja minulle tehtiin herkullinen gluteeniton kasvisversio metsästäjänleivästä. Kiitos! Lipunlaskun jälkeen yritimme vielä katsoa elokuvaa, mutta nukahdin 20 minuutin jälkeen. Itse asiassa iso osa koko lomasta on mennyt nukkumiseen, mikä on etenkin minulle todellinen ihme - hyvin tervetullut sellainen.
Sunnuntaina kaupungilla oli aika hiljaista. Jokunen kauppa oli auki, mutta esimerkiksi huippuihana Bagarstugan Vin & Café kakkuineen oli kiinni. Siis kokonaan kiinni ja ihan oikeasti! Söimme takuuhyvät pizzat Diablossa.  Kun pizzan päällä on aurinkokoivattua tomaattia, vuohenjuustoa, rucolaa ja hunajaa sekä (parmankinkun tilalla) herkkusieniä, on syytä olla varovainen, ettei kieli mene ruuan perässä vatsaan. Huomasimme mainosjulisteen, jonka mukaan 80-luvun poppisbändi Inner Circle ("Bad boys, bad boys...") oli ollut just Maarianhaminassa keikalla ja pian olisi tulossa myös se Betakalle... ei kun Alphaville. Harmi, että molemmat menivät meiltä ohi. Vaikka emmehän me jaksaneet koko kesänä valvoa juuri iltayhdeksää myöhempään.


Samana viikonloppuna Maarianhaminassa kisattiin 606-veneiden SM-kisat. Meillä oli kisastudio takakannella, tosin takki oli pakko olla päällä.
Nauticalin terassikin oli jostain syystä kiinni kesken sesongin. Hyvää ruokaa sai kuitenkin myös Hotelli Arkipelagin Garden -terassilta. Siellä oli infrapunalämppärit sekä viltit, joita melkein jo kaipasikin siinä auringon laskettua. Enpä silloin arvannut, että illalla olisi vielä kerättävä sisua suihkussa käymiseen - lämmin vesi oli nimittäin länsisataman naisten puolella loppu ennen lipun laskun aikaa. Hrrrrr... En silti itkenyt, kuten ne pienet tytöt, jotka pestiin samoissa jäätävissä vesissä ja joita kohtaan koin syvää myötätuntoa.


Yö sujui rauhallisesti ja maanantaiaamuna starttasimme virkkuina kello 7.40 kohti Ruotsia. Tätä olikin jo odotettu!

Virkeää viikkoa maalle ja merelle!


6 kommenttia:

 1. Tuttuja maisemia ja merellisiä kuvia on aina ihana katsoa!

  VastaaPoista
 2. Mikä gourmet-pysähdys! Aivan ihana kesäfiilis, vaikka noi säät… no, vaatii hieman huumoria ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi :) No säät on mitkä on - tulee ja menee - tärkeintä että pääsee merelle!

   Poista
 3. Varsin viileä varikkopysähdys ;)
  Nämä sinun postaukset pursuavat aina hyvää fiilistä, joka tarttuu myös lukijaan, kiitos!

  VastaaPoista