maanantai 9. helmikuuta 2015

Venemessut 2015 - pientä shoppailua


Venemessut tuli kierreltyä viime lauantaina ja sunnuntaina ja sen myötä alkoi tulevan purjehduskauden odottaminen jo polttelemaan! Tässä tulee nyt alkuun pieniä shoppailuvinkkejä niistä tuotteista, joista itse innostuin. Muista messutunnelmista kerron lisää vähän myöhemmin tällä viikolla.Vanhoista purjeista on tehty jo pitkään erilaisia kasseja. Useimmiten ne ovat olleet valkoisia, sporttisen kesäkassin oloisia. Uudet tuulet ovat tuoneet nyt paremmin talviseen kaupunkimaisemaan sopivia tummista kisapurjeista valmistettuja ja jopa keinoturkiksin koristeltuja purjekangaskasseja. Näillä Kapteenskan myymillä 727 Sailbageillä on myös omat yksilölliset tarinansa, joita voi lukea kassien sisältä löytyvistä lapusta. Onpa hauska tietää, missä oma kassi on seilannut edellisessä elämässään!

Purjekankaista valmistetaan myös herkullisilla yksityiskohdilla maustetuja Cuba & Co takkeja. Kuulemma kaikkein kuluneemmista purjeista ommellut takit menevät kaupaksi ensin, koska ne ovat sopivasti pehmenneitä. Myös jokaisella takilla on tarinansa, joka löytyy sisäpuolen lapusta. The Ellen MacArthurin kisapurjeesta tehty takki oli myyjän mukaan myyty Englannissa huimaan hintaan ja summa lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen. Takit löytyvät messuilla Muston tuotteiden kyljestä.
Pidä Saaristo Siistinä  -osastolta ostin kivan setin messutarjoushintaan: luontoystävällisen Roope tiskiaineen sekä ison siivousliinan, jonka pintaan on koottu monia hyödyllisiä vinkkejä luontoystävälliseen siivoamiseen. Nyt etikat, ruokasoodat ja ruokaöljyt käyttöön ja vähän martta-asennetta!Ocean Spiritin  osastolla oli esillä muun muassa uusia ihania veneastioita, joihin en kuitenkaan langennut, koska meillä on toisenlaiset ihanat jo ennestään. Sen sijaan ostimme jo vähän ennen messuja Ocean Spiritiltä nämä Gripsholmin mikrokuituiset pussilakanasetit synttärilahjaksi Äiti-Kipparille. Keinokuituinen lakana tuntui ensin ajatuksena vähän vastenmieliseltä, mutta hypistellen näiden satiinikudottu pinta onkin ihanan sileää ja pehmoista! Ocean Spiritin Arjan mukaan veneilijöiltä on tullut näistä lakanoista pelkästään hyvää palautetta. Ne ovat kylmän kostealla ilmalla kuivat ja lämpöiset, toisin kuin puuvillalakanat. Hikisinä helleöinäkään ne eivät tunnu tahmean nihkeiltä. Arja vinkkasi, että jos nämä kuivaa kuivausrummussa, kannattaa käyttää pesun yhteydessä huuhteluainetta ja valita oikea rumpukuivausohjelma sähköistymisen välttämiseksi. Itse tykkäsin kovasti noista koordinaatti-kuoseista, joita löytyy sekä harmaina että sinisinä. Ensi kaudella kuulen näistä vielä Äiti-Kipparin kokemukset.Messuilla oli tietysti myynnissä myös näitä tunnelmallisia majakkamukeja. Jos en Muumi-fanina olisi jo haalinut merellisiä muumimukeja, keräilisin ilman muuta näitä. Hymyilytti joka kerta Erottajan Majakan osaston ohi kävellessäni!Nämä kuvataitelija ja venemestari Mari Teerinkosken maalaukset puuveneen kappaleiden rosoisille pinnoille hurmasivat Venemestari-lavan taustalla. Työt ovat myynnissä, mutta en kysynyt hintaa.Veneen turvavarusteiden osalta kuuluu mielenkiintoisia uustisia: LED-soihtu on nyt virallisesti hyväksytty osittain korvaamaan perinteisiä pyroteknisiä soihtuja Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n vuoden 2015 katsatusohjeissa (katso lehdistötiedote). Mieluummin pitäisin merihädässä tuollaista pitkään toimivaa ja kuumenematonta LED-soihtua kädessäni kuin palavaa hätämerkkiä. Odeo Flare LED-soihtu valittiin vuoden veneilytuotteeksi jo 2013, mutta ensi kaudella sillä voi siis virallisesti korvata osan perinteisistä soihduista. Tuotetta myy John Nurminen Marine (kuva löytyy täältä).Kiitokset Venemessujen organisaatiolle bloggaajapassista ja
 näytteilleasettajille mukavasta suhtautumisesta kameran kanssa osastoilla pyörivään bloggaajaan!

6 kommenttia:

 1. IIIIK! Ajattelin, että tänävuona en paljoakaan törsäisi venemessuilla, mutta ei näytä hyvältä! Ihanai tuotteita, juuri sellaisia, joista pidän. Ja arvaas mitä? Meillä kerätään muumimukeja mutta myös majakkamukeja =D. Kipparini hankkii niitä minulle lahjaksi. Muutama vitriini löytyy jo ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos oli virikettä ja sääli kukkaroasi ;)

   Hihhihh... vai keräät sekä majakkamukeja että muumimukeja. Sitten tulee dilemma että kummasta mukista just nyt juo sen kaffeen. Majakkahulluna sun on tietysti kerättävä majakkamukeja, mutta muumitkin ovat vastustamattomia hyvän elämän suloisia ja sydämellisiä lähettiläitä. Eli ymmärrän!

   Poista
 2. Olen katsellut samoja kohteita :-). Mutta roope jäi sivusilmäykseen. Hyvä tiedottava postaus. Asiaa kulissien takaa :-)
  Kohti kevättä, ihanaa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viherrys ja on todellakin ihanaa kulkea jo kohti keväistä valoa!

   Poista
 3. Oi joi miten paljon houkutuksia taas löytyykään. :D

  Me vasta viikonloppuna päästää messuille, kun Pikku merimies on potenut influenssaa :( Kevättä kohti tosiaan nyt vain ja jää lähtekööt (jos niitä Saaristomerellä olikaan) pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, teillä on kaikki hauska vielä edessä :) Just näin tänään kuvan, jossa Utön lahti oli jo sula!

   Poista