keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Kauden 2013 parhaat purjehduskuvat


Kokosin kauden 2013 purjehduskuvistamme omasta mielestäni 12 parasta otosta. Oma suosikkini on tuo n:ro 1 "Keula ja auringon heijastus", koska se on kivalla tavalla jo melko abstraktija silti tunnistettavissa mereksi, veneen keulaksi ja auringon heijastukseksi. Mieheni mielestä n:ro 2. "Rasvatyynessä kohti Isokaria" oli hienoin, koska tuollaista laidasta laitaan tyventä näkee niin harvoin ja se vaan oli niin upea hetki. Mikä on sinun mielestäsi paras (ja miksi)?


1. Keula ja auringon heijastus
Kuva on otettu ensimmäisellä yöretkellämme 8.8. Ilta oli tyyni ja ajoimme loppumatkan koneella kohti pursiseuran Svinötä.



2. Rasvatyynessä kohti Isokaria
Elokuun lopulla meri oli tyyni ja uskomattoman sininen täydessä auringonpaisteessa, kun lähdimme Vuosnaisista kohti Isokaria. Muita ei näkynyt ja vain Kaminamin koneen ääni rikkoi pysähtyneen tunnelman.



3. Lumikin ensipurjehdus
Isi-Kippari kuvasi perheveneestä, kun purjehdimme ensimmäistä kertaa isolla geneekkerillamme, Lumikilla.
Syyskuun ensimmäinen viikonloppu oli uskomattoman lämmin, kun etenimme hiljaisessa tuulessa Airistolla kohti Kasnäsiä. Kaminami oikein poseeraa tässä kuvassa. Sama kuva, vähän pienemmäksi rajattuna, taisi vilahtaa jossain lehdessäkin tässä alkuvuodesta...



4. Keulatyrskyä syyspurjehduksella
Syyskuun puolivälissä seilasimme päivälenkin reippaamissa tuulissa ja 10 m/s puuska nosti mukavia suolaisia tyrskyjä saariston suojissakin.



5. Kolmella purjeella tuulta nopeammin
Syyskuussa Kaminami kulki tuulta nopeammin, kun keulassa oli sekä sivutuulen Panda-genaakkeri että fokka. Tämä oli yksi kauden parhaista purjehduspäivistä.



6. Laidalla hengailua
Joskus on hienoa hiljentyä tuijottamaan veneen kylkeä vasten kuohuvaa merta ja roikkua painona laidalla. Se on lähes meditatiivista



7. Genaakkerivauhtia
Mies skuuttasi Pandaa ja käskytti gyropilottia, kun koimme Kaminamilla ensimmäisen vauhtipurjehduksemme: 9,27 kn 6-7 m/s puuskassa. Oli hauska seurata, kun mies keskittyi intensiivisesti tekemään sitä missä on huippuhyvä ja meni täydessä flowssa.



8. Syksyn heijastus keulassa
Lokakuun lopulla aurinko pilkisteli matalalta pilviharson takaa ja peilasi meren Kaminamin keulaan.



9. Kaminamin perhe 
Ensimmäiseltä yöretkeltämme jouduimme palaamaan kotisatamaan koneella ajaen tuulettomassa säässä. Äiti-Kippari ja Isi-Kippari palasivat samoilta suunnilta kotiin ja Isi-Kippari otti meistä muutamia perhekuvia.




10. Ensimmäisiä kertoja Kaminamin pinnassa
Ensimmäiset päiväpurjehdukset Kaminamilla olivat jännittäviä, mutta luottamus ja kiintymys kehittyi hiljalleen. Reilummankin kallistelun oppi sietämään rutiinina, ohjailtavuus ja vauhti säilyi silti.



11. Harmaa fokka
Nuo aramidi-dyneema 3Di-purjeet näyttävät jossain valossa vaalean harmailta ja toisinaan lähes mustilta. Silmä tuottui niiden väriin, samoin kuin isopurjeen töpötoppiin.



12. Maapallo on pyöreä
Huumoria edustaa otos, jossa kamera seuraa horisontin sijaan kallistuvan veneen kantta. Pääasia että Kippari pysyi kyydissä.



   

8 kommenttia:

  1. Ou nou, nyt oli vaikea tehtävä. Kaikki kuvat olivat omalla tavallan todella hyviä. Jos nyt pitä joku valita, niin kyllä se on tuo kakkonen. Meri on harvoi noin tyyni =).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä upea kokemus olla noin tyynellä merellä, varsinkin jos taivas on pilvetön ja kaikki sinisen sävyt hohtavat huikean kirkkaina. :)

      Poista
  2. Upeita kuvia kaikki! voi että olen odottanut, että blogisi palaa talviuniltaan. Tämän lukeminen saa aina niin hyvälle mielelle! Kakkoskuva on kyllä henkeä salpaavan kaunis! =)

    -Anne-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Anne,
      Eli lisää ääniä mieheni suosikkikuvalle... :) Blogi palasi hetkeksi talviuniltaan, mutta pelkäämpä pahoin että se joutuu pian kevätunille... Tiedottelen asiasta myöhemmin lisää.

      Poista
  3. Keulaan heijastuva veden pinta on mielettömän hieno ja unenomainen! (Kuva 8). Ihanaa kun purjehtijat heräilevät talviteloilta. Kevät.. linnut jo laulaa. Vedet alkavat sulaa :-))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Viherrys :)
      Se kuva on mun kakkossuosikkini. Kevät tuntuu lähestyvän jopa uhkaavan nopeasti... tässä pitäisi saada vielä sekä vene että itsensä kuntoon ennen kauden alkua ;)

      Poista
  4. Paljon upeita kuvia, joten et ole tehnyt valintaa ainakaan helpoksi. Omat suosikkinin ovat nrot 8. ja 3. Kuvassa nro 8 veden heijastus ja rungon sininen väri saavat Kaminamin muuttumaan osaksi merta. Hieno efekti. Myös kuva (nro 3) Kaminamista täydessä purjevarustuksessa on upea ja harvemmin omasta veneestä saa kuvia mereltä käsin. Hienoa että teitä onnisti viime kesänä useampaankin kertaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Antti,
      meillä on tosiaan onnea, että Isi-Kippari seilaa kameransa kanssa samoilla vesillä :) Täytyy olla ensi kaudella tarkkana, jospa saisimme kuvattua Dolphin Danceakin.

      Poista