torstai 24. lokakuuta 2013

Kaminamin salonki: ruokailua, kotoilua ja navigointia


Askel keulahytistä taaksepäin ja olemme Kaminamin salongissa. Sinisellä alcantara-tyyppisellä kankaalla verhoillut soffat teetettiin samaisessa Venetexissä, jossa myös patjat valmistettiin. Salonkia hallitsee taittopöytä, jonka suuruus vähän yllättikin meidät. Pöydän pituus on nimittäin 150 cm ja leveys avattuna 134 cm leveämmästä ja 81 cm kapeammasta päädystä. Kaikkien sisätilojen yksityiskohtien simulointiin kotioloissa ei riittänyt suunnitteluvaiheessa aikaa ja intoa. Mutta on tuosta pöytäalasta toisaalta ollut jo hyötyäkin.Tämän ensimmäisen kauden aikana sohvilla on nojailtu irtotyynyihin, mutta makkaranmalliset selkänoja-pötkylät ovat kuulemma valmistuneet ja ne asennetaan ensi kaudelle. Sohvan yllä, loosin katossa on koteloitu led-valolista. Kuten kuvasta näkyy, kaikkiin laipioihin jätettiin tuo hiilikuitupinta näkyviin.Salongissa istumme ruokailemassa melko kaukana toisistamme. Pöydän yllä on suunnttavat led-spottivalot.Toisaalta pöydän keskelle mahtuu hyvin tarjoiluastioita, kynttilälyhtyjä ja radio. Emännän paikka on hellan ja... No siis köksän puoleisessa kulmassa, josta yltää nousematta sieppaamaan esimerkiksi pannun liedeltä.Pöydän ääreen mahtuu kuusi sohville ja tarvittaessa vielä päätyihin kaksi lisää. Tuskin koskaan tarvitsemme koko kapasiteettia.

 
 
Paperiset led-lyhdyt hankin salongin kattoon muinaistulien yöksi. Niistä on ollut iloa sen jälkeenkin aina silloin tällöin. 
 

 
Salongissa kotoillaan. Joskus lueskellaan sohvilla, toisinaan keulassa. Sohvilla on tullut myös katsottua joku leffa.  

Purjehduksen aikana pöydän pääty toimii navigointipöytänä ja radioasemana. Läppärille valmistettiin hiilikuitunen kotelokin, mutta sen viimeistely tietokoneen kiinnittämisen välineeksi pöytään jäi Englannissa kesken. Kone on kuitenkin pysynyt hyvin paikoillaan liukuestemuovin ja kuminarun kanssakin, vaikkei se olekaan kovin nätti ratkaisu. Pöydän päädyssä on mm. VHF, valokatkaisijat, pistorasia ja säilytystilaa pikkutavaroille.


 
Uusi Loisto -navigointiohjelmassa saa säädettyä tällaisen kaksoisnäytön, jolloin suurennetun puolen näkee aika hyvin veneen luukultakin kurkkaamalla. Lisäksi kannella on toisena käytössä vedenpitävä Sonyn tabletti. Paperikartta on tarvittaessa tuossa sohvalla tai pöydän toisessa päädyssä. Talven aikana pitäisi saada vielä VHF:n DSC ja gps sekä AIS ja karttaohjelma keskustelmaan keskenään.

 
 
Kaiken kaikkiaan meillä ei ollut tarvetta väliseinille. Yhtenäinen tila on tuntunut mukavalta ratkaisulta: on avaramman oloista ja ollaan koko ajan "yhdessä", vaikka toinen loikoilisi keulassa lukemassa ja toinen laittaisi ruokaa.

6 kommenttia:

 1. Kaminami on kyllä nätti ja selkeä sisältä. Itse pidän myös avarasta tilasta ja sellainen teillä on. Oli hanaa päästä piipahtamaan "kylässä" =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih... virtuaalikyläilyä. Kiva kun poikkesit ja tervetuloa ensi kerralla Kaminamin köksään ja penkomaan säilytystiloja ;)

   Poista
 2. Oikein raikas ja freesi fiilis. Ei lainkaan silleen kolkko, miltä racerit voivat näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit. On se vähän vielä vaiheessa. Omaa silmääni häiritsee vielä soffan selkänojien puuttuminen. Kaminami onkin kruiseri-reiseri eli semisti kolkko ja semisti kotoisa.

   Poista
 3. Aivan todella kotoinen ja tilava vene! Ihanaa, kun ette ole turhilla väliseinillä "tukkineet" tiloja, tykkään ja paljon! =)

  -Anne-

  VastaaPoista