torstai 14. tammikuuta 2016

Tarpeellista, kätevää ja luksusta veneeseen ensi kaudelle


Ilmassa on ollut pientä väsymystä ja aikataulujen sekamelskaa, joten blogi on ollut yksi niistä asioista, joista olen nyt tinkinyt. Vaikka Joulu meni, niin kuusi valaisee tuoksuen edelleen olohuoneessamme (ja se on vieläkin ihana!), glögi ja joulusuklaat on sentään jo siirretty vyötärölle.

Ihana joulu jätti taas jotain uutta ensi kauden purjehduksiin. Jos lomien ajoitus ja säät sopivat hyvin yhteen, olisi loppukesästä tarkoitus lähteä Ruotsiin. Sain joululahjaksi satamakirjan, josta haaveilun voi aloittaa hyvissä ajoin. Jos teillä on joitain suosikkikohteita Ruotsin puolella, niin vinkatkaa ihmeessä. Gotlannista olen ainakin haaveillut jo ennen Kaminamin syntymää, mutta ilmeisesti kannattaa googlata kaikki Gotlannin tapahtumat, ettei osu paikalle villien viikkojen aikana.Arholma  - Landsort med Gotland -kirjan kuvat ovat selkeät, lisäksi mukaan on liitetty laajempia ilmakuvia. Ruotsinkielinen teksti tarjoaa pienen kielikylvyn.Kippari sai muun muassa tällaisen led-valolla varustetun pipon. Tehokas valo on helppo irrottaa latausta ja pipon pesua varten. Pipo on kuulemma kätevä venehallilla Kaminamia hoivatessa ja uuden vuoden kemuissakin kaikki valopipon saaneet herrat häärivät saariston pimeydessä ledit loistaen raketteja käynnistelemässä. Uskon että tuo on kätevä, mutta hymyilyttää kyllä nähdä mies tuo pipo päässä. Siitä tulee mieleen se pieni keltainen yksisilmäinen animaatiohahmo - mikä sen nimi nyt olikaan?Tarpeellisten ja kätevien tarvikkeiden lisäksi veneessä on hyvä olla myös vähän viihdettä ja jopa pientä luksusta. Kippari sai joululahjaksi langattoman kaiuttimen, jonka valojen vaihtumista voi säätää kaukosäätimellä. Nyt on siis Club Kaminamin dj:llä entstä hienommat laitteet. Vain diskopallo puuttuu katosta ja sehän on helposti järjestettävissä. Vaikeinta on varmaan lopulta säästä sitä energiaa purjehduspäivän jälkeen vielä clubi-remuamiseen, mutta ehkä se joskus onnistuu.
Viime kesänä oli usein sen verran kylmää, että emme ole vielä käyttäneet edellisen joulun lahjaamme, eli suklaasuihkulähdettä veneessämme. Se on siis sähköllä toimiva laite, johon kaadetaan vesihauteessa sulatettu suklaa. Laite pulputtaa suklaata suihkulähteenä (toivottavasti ei ihan kattoon saakka) ja pitää sen lämpimänä. Laitteen lämmitysteho on tietysti rajallinen, joten toppatakkipäivinä ei kannata juhlia suklaasuihkulähteellä.Isi-Kipparin ja Äiti-Kipparin perhevene on kuuluisa jääpalakoneestaan. Mitä hassua tai luksusta teillä on veneessänne?Mukavaa viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Haha, aivan mahtava tuo väriä vaihtava kaiutin! Siitä saa hyvät tunnelmat yöpurjehduksiin. Meiltäkin löytyi Atlantin purjehduksella ties minkälaista tavaraa. Ihan aitoa, ihanaa luksusta oli vedentekokone, kunnon aurinkokennot ja hyvät satelliittikamat. Ylellisyyttä oli Kitchen Aidin blenderi, josta tuli superluksusta, kun haettiin jääpaloja kaupasta. Ei siis löytynyt jääpalakonetta, mikä olisi kyllä ollut taivaallista... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoilla merillä on näköjään väjän eri luksukset :D Minusta on tärkeää, että reissussa on jotain mielenkohottajaa sellaisille päiville, jos on rankkaa ja väsyttää. Oli se sitten blenderi tai pienet paperisateenvarjot juomalasin reunassa.

   Poista
 2. Meille pukki toi ensi kesäksi veneeseen Aeropress kahvilaitteen. Kun testattiin sitä kotona joulun jälkeen niin homma lähti lapasesta, joten veneestä löytyy ensi kesänä myös kahvipapuja ja kahvimylly. Tosin sillä aeropressillä saa ihan tavallisesta suodatinjauhatuksesta todella hyvää kahvia aikaiseksi, mutta eipähän tarvitse ensi kesänä aina murukahvia juoda.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vau, teille on siis ihania kahvihetkiä tulossa! Todellista slow-kaffetta ja siitä tulee vsrmaan upeat tuoksut, kun itse jauhaa.

   Poista
 3. Ihania lahjoja pukki teille toi. Pistin tuon samatakirjan korvan taakse, sillä meillä siintää kanssa Ruotsi ensikesänä mielessä. Pitääkin katsella löytyisikö sitä venemessuilta. Tuo kaiutin oli upea =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo satamakirja on kuulemma tilattu Ruotsista ja sen löytäminen netistä oli ollut vähän haastavaa. Jos et venemessuilta löydä, niin voin kysellä mieheltäni mistä noita saa tilattua. Kaiutin on niin Kaminamin tyyliä :D

   Poista