maanantai 22. huhtikuuta 2013

Lattiaunelmat toteutuvat


Viimeisimmät uutiset Englannista kertoivat veneemme sisätilojen etenevän edelleen. Muun muassa wc on valmistunut ja köksää tehdään edelleen. Samaan aikaan me kotijoukot teimme testauksia ja lopullisen päätöksen veneen sisätilojen lattiamateriaalista. Suolaisesta hinnastaan huolimatta se tulee olemaan Hollantilaisen Stazo Marine Equipmentin myymää Marinedeck korkkikomposiittia. Sitä voidaan käyttää myös veneen kansimateriaalina, mutta meillä korkkikomposiittia tulee vain sisätilojen lattioihin.
 
Alla olevassa kuvassa näkyy miten materiaalista voidaan leikata minkä tahansa mallisia paloja ja asentaa ne saumausaineen kanssa hyvin periteisen näköiseksi kanneksi. Lisää kuvia löytyy Marinedeckin sivuilta
 
Kuva: Marinedeck
  
Korkkikomposiittilattian edut ovat vastustamattomat:
 • Luistamaton sekä kuivana että märkänä.
 • Eristää hyvin sekä kuumalta että kylmältä, joista jälkimmäinen on melkoinen etu täällä napapiirin tuntumassa.
 • Likaa hylkivä ja helppo puhdistaa.
 • Tuo pehmeyttä akustiikkaan muuten melko pelkistettyyn veneeseemme.
 • Kestävä meriolosuhteissa ja sietää hyvin uv-säteilyäkin sidosaineensa ansiosta.
 • Voidaan muotoilla mihin tahansa malliin. Myös pikkutarkkojen upotettujen kuvioiden tekeminen on mahdollista, jos haluaa vaikkapa veneensä nimen tai Mötley Cruen logon keskelle lattiaa.
 • Marinedeckin korkkiomposiitilla on vatuullisen metsänhoidon FSC-standardi, joka takaa korkkipuumetsien kestävän ja vastuullisen käytön. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä tärkeämmäksi tällaiset asiat ovat muodostuneet meille molemmille.
 
kuva: Marinedeck
 
Saimme kinuttua Hollannista näkkärin näköisen näytepalan tuosta 6 mm Marinedeck-levystä. Rääkkäsimme sen orgaanista kauneutta muutamilla arkisilla tuotteilla, joiden annoimme marinoitua rauhassa näytepalan päällä.
 
 
 
 
Tässä tulokset:
1. Makea sherry (vastaa suurin piirtein punaviiniä): ei jättänyt tuoksuakaan miedolla astianpesuainevedellä pyyhkäisyn jälkeen.
2. Mustikkakeitto: tämäkin oli helppo pyyhkäistä pois samalla pesuvedellä.
3. Oliiviöljy:  pyyhkäisyn jälkeen levyyn jäi ehkä häivähdyksen tummempi kohta, jos oikein silmä kovana katsoo. Emme tosin käyttäneet puhdistukseen valmistajan suosittelemaa Tricell luonnonsaippuaa. Valmistaja suositteleekin materiaalille läikkyneen öljyn, kemikaalien tai liuottimien pesemistä välittömästi pois pinnalta.
 
 
 
 
 
Moni muukin asia on juuri kehkeytymässä, mutta kerron niistä sitten kun ne varmistuvat.  
 


4 kommenttia:

 1. Sitä tuntee huonoa omaa tuntoa kun ei ole kerinnyt käydä lukemassa mukavia purjehdusblogeja!
  Näyttää hyvältä tuo teidän veneprojektin eteneminen. Lattia on erityisen mielenkiintoinen! Joko teillä on aikataulut tarkentuneet? Koska pääsette tekemään neitsytmatkaa?

  VastaaPoista
 2. Hello Vellamo, pitkästä aikaa :)

  Vene etenee juu, mutta pientä viivettä on alkuperäiseen aikatauluun tullut, lähinnä tiettyjen tarvikkeiden pitkien toimitusaikojen vuoksi. Viimeisimmän aikataulun mukaan veneen pitäisi valmistua Englannissa toukokuun lopussa ja sen jälkeen se tulee laivarahtina Suomeen. Ensipurjehdus tehdään näillä näkymin joskus kesäkuussa Suomessa. Meillä ei ole hätä mihinkään. Tieto siitä että babymme tulee aikanaan riittää meille.

  VastaaPoista
 3. Oijoi teillä on valmistumassa upea Purjevene!
  Laitoin Blogitunnustuksen sinulle Purjeen Viemää-blogissani :-)
  Hyvää Kevättä!

  VastaaPoista
 4. Oooo - kiitos Viherrys! Kävin katsomassa: ihanat lokkikuvat sulla tuossa viimeisimmässä postauksessasi! Hyvää kevätä sinnekin :)

  VastaaPoista