maanantai 4. toukokuuta 2015

Vappuaaton juhlintaa ja kauden ensimmäinen yöretki


Pääsimme sittenkin vappuaattona lipumaan pursiseuran onnelliseen satamaan, vaikka edellisenä iltana satoi valtavia räntärättejä. Pitkän viikonlopun purjehdusretken kokonaisansiot: 3 satamaa, 71 mailia, pitkät pätkät yli 9 solmun vauhtia, 5 merikotkabongausta ja jopa 1 hyljebongaus. Eli voimme olla erittäin tyytyväisiä!

Vappuaaton iltana kärräsimme heti vapauduttuamme yöretkikamppeet Kaminamin uumeniin ja ajoimme +9 asteisessa pilvipoudassa vajaat seitsemän mailia Pyytinkarille. Ei muuten tullut kertaakaan illan aikana liian kuuma.Nauratti tuo Kippari, joka selitti innoissaan uuden mittarin AIS-näyttöä. "Eufoorisesti sekaisin tekniikasta" -tilanne oli taas päällä...Oli kiva nähdä muitakin veneitä merellä, vaikka ei tänäänkään ollut vielä ruuhkaa.Mahduimme sentään vielä kuuden aikoihin Pyyntinkarin suojaisampaan laituriin, vähän piiloon puuskaiselta tuulelta. Kaikkiaan 14 venettä saapui tänne vapunviettoon ja mukana oli muutama tuttukin.
Ilta kului yöretkivarusteiden paikoillen laitossa, vappua sisustaessa ja ruokaa laitellessa. Veneen uunissa lämmitetty kantarellipizza maistui taivaalliselta, vaikka talviteräinen kokki paahtoi sen pohjan vähän tummahkoksi. Aurinko paistoi ajoittain, mutta ilta viileni nopeasti. Auringonlaskun jälkeen ilman kylmyystila oli enää +6.Kävimme vähän kiertelemässä saartakin ja vaihdoin kuulumisia tuttujen kanssa. Lokki jäi kirjaimellisesti kiinni rysän päältä.
Siinä oli niin paljon pientä puuhaa, että unohdimme laittaa lämppärin ajoissa päälle. Onneksi oli lämpöisiä vaatteita.
Myöhemmin illalla Club Kaminamissa oli kuplajuomaa, vaahtonameja, ilmapalloja ja värilyhtyjä. Jossain vaiheessa huomasimme, että vappulakitkin olisi kuulunut ottaa mukaan. No aika hyvin se juhlinta sujui pipossa ja karvalakissakin.
Mies yritti innoissaan kehitellä jotain superhaastavaa ja kilpailuhenkistä ilmapallopeliä...Sanoin että en nyt ehdi, kun pitää tanssia. Radio Loopilta tuli loistavaa retropoppia. Untsikassa tanssahdellessa tuli suloisen lämminkin. Onneksi Kaminamiin mitoitettiin tuo tanssilattia. Suljimme Club Kaminamin kello 23.00 ja nukahdimme melkein saman tien - tiedätte mitä se meri-ilma ihmiselle tekee.
Yö oli satamassa rauhallinen. Olisin varmasti nukkunut hyvin, ellemme olisi juoneet puoliksi tuota prosecco-pulloa. Se maistui illalla ihanan pirskahtelevan-hedelmäisen-raikkaalle, mutta kolmelta yöllä tärisin sydän läpättäen päänsärkyisenä ja nousin janoisena ylös, mutta vesikin maistui kamalalle. Muistin taas että hetken ilo kostautuu katkerasti muutamassa tunnissa - hik.

Vapunpäivä alkoi tavallisella veneaamiaisella - olin niin kaivannut tätä! Vielä kun lämpenisi niin, että voisi puuron jälkeen siirtyä kaffemukin kanssa kannelle katselemaan luontoa ja nuuhkimaan meri-ilmaa.10 kommenttia:

 1. Ihania vapun tunnelmia teillä. Ja tosi paljon oli muitakin veneitä satamassa. On se vaan onni ja auttuu että kausi on alkanut =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta Katinka! Toisaalta se "viiden kuukauden talvi" meni aika joutuisasti kaiken muun elämän parissa. Vaikka nyt on viileää, niin toisaalta on omaa rauhaakin ja näkee luonnon kevään läheltä.

   Poista
 2. Hilpeitä tunnelmia, ne saivat aivan lukijankin hymyilemään täällä :-)

  VastaaPoista
 3. Täältähän löytyi todella hauskoja vapputunnelmia! Ihana tuo Club Kaminami tanssilattioineen =D
  Aamukahvittelu veneen kannella, aah mitä autuutta.....sitä odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kerrankos täällä eletään - ja vaikka elettäisiin useamminkin on jokainen kerta ainutlaatuinen... Kannattaa siis elää niin kuin itse tykkää ;)

   Voi sitä aamukaffetta kannella tosiaan odotan ja haaveilen jo, että linnut sirkuttaisivat, aurinko paistaisi ja lukisin samalla jotain kepeää kirjaa, jota en kuitenkaan malttaisi oikein tosissani lukea, koska maailma olisi niin kaunis.

   Poista
 4. Ihanat vappukemut :-) ! Ihanat tanssikuvat :-D.
  Olette ehtineet jo purjehtia uskomattomasti. Iso respectit :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viherrys! :)

   No jaa, ehtineet ja ehtineet, monet ovat aloittaneet yöretket jo maaliskuussa... että siihen nähden olemme olleet vähän mukavuudenhaluisempia.

   Poista
  2. Voi miten mainiot vappukuvat, Kaminamikin oikein juhlatunnelmissa :) Sinua muuten odottaa haaste meidän blogissa - en tosin ole ensimmäinen haastaja varmaankaan ;)

   Poista
  3. Oi kiitos Vedenneito! Palaan haasteeseen lähiaikoina, kivat kysymykset olit laatinut :)

   Poista