lauantai 23. toukokuuta 2015

Kisanami etenee Kihti TwoStarin starttialueelle


Kohta se alkaa! Olemme jo matkalla starttialueelle Viittakarille, Ruissalon edustalle. Eilen siirsimme Kaminamin Turkuun ja merellä oli paljon veneitä. Moni luovikin reippaasti 10 m/s tuulessa ja sain kuvattua monta venettä. Tässä kuvassa on kuitenkin Kaminamin alter ego "Kisanami", jonka sisätiloja voisi kutsua myös käsitteellä "kelluva man cave".  Ja aina vaan paranee: tällä hetkellä lattia on vielä peitetty purjesäkeillä. Nooh, ei tässä reissussa kukkaverhoja kaivata.Vielä alkuviikolla sääennusteet lupailivat kisoihin reipasta 12m/s, puuskissa 15 m/s etelätuulta, johon olisi pitänyt luovia pitkät tovit. Olenkin seurannut sään kehittymistä posket kalpeina ja huh-helpotusta että se näyttää nyt kesyyntyvän päivän mittaan. Sadekin loppui just ja lämpöä on +10 astetta. Tuulta riittää tällä hetkellä (tuntia ennen starttia) 10-13 m/s. Aallokko heittelee nyt koneajossa aika paljon. Viiden radan pituudet vaihtelevat 31,4-53,2 mailin välillä. Ratavalinnassa jännittää kuitenkin enemmän se kuinka paljon luovia se tulee vaatimaan suhteessa avotuuliosuuksiin.Kihti TwoStariin ilmoittautui tänä vuonna 12 venettä, joista 7 kilpailee Kaminamin kanssa LYS1-luokassa. Viime vuonna kisaa järjesti kaksi pursiseuraa (TPS ja GK) yhdessä ja osallistuijia oli jopa 29. Taisi tämä kylmä kevät ja hurjat sääennusteet vähän verottaa osallistujia. Ihan hauskaa on kuitenkin se, että tänä vuonna mukana on kolme uuttakin venettä, jotka eivät ole viime vuosina tähän kisaan osallistuneet. Yksi uusista on Dufour 34 Performance Namaste (LYS 1,21), jonka kanssa kisasimme epävirallisesti kotimatkalla Brännskärin muinaistulien yöstä viime syksynä. Tänään on siis Namastella revanssin paikka, ja nyt reilummalla pelillä: LYS-kertoimen kanssa.

Namaste 31. elokuuta 2014

Sen sijaan viime vuoden LYS1-luokan voittaja Xanthé ja LYS2-luokan voittanut Solaia eivät ole puolustamassa mestaruuksiaan. Kaunis Solaia tuli eilen vastaan merellä, se oli varmaan jo matkalla Svinöhön järjestelemään näitä kisoja.

Solaia tyrskyissä eilen 22.5.2015

Pahimmiksi Kaminamin kisakumppaneiksi voi jo ennen starttia nimetä pari tuttua venettä. X-332 dat wor et (LYS 1,24) on pitkään keikkunut kaikkien kisojensa kärkisijoilla ja sijoittui sekä viime vuonna että 2012 tässä kisassa toiseksi. Kaminami sijoittui siis viime vuonna kolmanneksi. Myös merikarhuveljen kipparoima Elan 37 Feex (LYS 1,28) on meille vaarallinen vastus. Se on sijoittunut tasaisesti viidenneksi sekä viime kisoissa, että vuonna 2012.

Kaminami ja dat wor et luovivat peräkanaa Kihti TwoStarin startissa viime vuonna

Feex startissa viime vuonna

Nyt starttialueen lähestyessä vatsassa parveilee pyöriäisiä, kaikki aistit ovat valppaina ja suu kuivuu jännityksestä. Itkiskö vai nauraisko? Tämä on nimenomaan sitä positiivista stressiä, joka mahdollistaa huippukokemukset. Eli kun tämä on ohi, niin tunne tulee olemaan kisamenestyksestä riippumattakin mielettömän hieno jo ihan pelkästä helpotuksesta. Jos kaikki menee suhtkoht hyvin ja menestymme suhteellisen kivasti, niin fiilis tulee varmasti olemaan ikimuistoinen!

Alkuviikosta on luvassa varsinainen kisaraportti, toivottavasti ajankohtaisten kuvien kanssa.


Kello 10.00 startataan LYS1-luokassa ja
toivottavasti silloin mennään onnenkarvanopat tuulessa viuhuen!


8 kommenttia:

 1. Karvanopilla se viimeinen silaus navigaattorin kisasuorituksen?! Hienot! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti A-P, ne ovat käytössä vain kisoissa, ettei niiden onni "kulu" ;)

   Poista
 2. Jee, hyvä te! Vauhdikasta ja onnekasta kisaa teille! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Ansku, ohi on ja kai meillä oli onneakin, kun ei mitään pahaa sattunut, sää olisi voinut olla huonompikin jne... :)

   Poista
 3. Tsemppiä! Täällä jännätään. Tämähän on ihan parasta kisastudiota =D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka :) Energia meni aika tiiviisti kisaan ja sen jälkeen unettomaan yöhön kun nukkumisfasiliteetit olivat niin huonot, että raportointi tulee vähän jälkijunassa...

   Poista
 4. Onnea kisaan! "Kelluva man cave" :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Vedenneito, no eikö olekin ihan kelluva man cave?

   Poista