sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Tunnelmallinen sadepäivä Korpoströmissä ja kotimatka


Korpoströmiin saavuttuamme saimme veneen pakattua ja kipaistua nopean kävelylenkin satamassa, kun reipas sade alkoi. Mikä loistava ajoitus taas kerran ja onneksi se tuli vetenä! Sataman palvelut eivät olleet vielä vappuviikonloppuna heränneet kevääseen. Aika hiljaista oli laiturillakin: yhden purjeveneen lisäksi saimme ison moottoriveneen kaveriksemme lauantaiyöksi. Tuo rannan symppis perinnevene oli ilmeisen miehittämätön.
Olin jo vähän haaveillut juovani maitokaffeet Korpoströmin aurinkoisella terassilla, mutta oli se mukavaa kuunnella sateen ropinaa ja vaimeaa ukkosen jylinää (kyllä - nyt on kesä!) omassa veneessäkin. Kupponen kaffetta, suklaakeksejä, hauskaa lukemista, torkkupeitto, ystävän kutomat villasukat ja radio soi hissukseen taustalla lokkien kiljaisujen ohella - se oli ihan toimiva resepti arjen onnenhetkeen.
Sää kirkastui seitsemän aikoihin ja ruoka masussa oli mukava istahtaa elokuvan äärelle. Iltakaakaota terästimme tähän aikaan vuodesta tilkalla Xante'ta.
Lämpiminäkin syksyinä purjehduskausi alkaa hiipumaan joskus marraskuussa siihen että pimeä tulee niin aikaisin. Rantautuminen pimeässä on vähän riskaapelia, varsinkin kahdestaan ja liukkailla laitureilla. Nyt huomasimme iloksemme, että maailmassa oli mukavasti valoa vielä yhdeksän-kymmenen aikaan. Tosin sadepilvet olivat jo väistyneet ja kuu oli kahta päivää vaille täysi.

Sunnuntaina oli taas enemmän tuulta. Pikkuinen perinnevene luovi sinnikkäästi sataman ohi.Pakkasimme tavarat jo Korpoströmissä, niin vältyimme siltä haikealta hetkeltä kotisatamassa. Ennen puolta päivää olimme taas merellä ja bongasimme pari merikotkaakin. Seilasimme tiukkaa sivuvastaista 6-8 m/s tuulessa.Parhaimmillaan laskimme näköpiiristämme 15 purjehtivaa venettä ja useita moottoriveneitä vielä siihen päälle. Mahtavaa! Tässähän oli melkein jo sunnuntain paluuruuhkaa!Kun puuskat yltyivät 9,5 m/s olisimme ottaneet Kaminamin vesipainotankit käyttöön, mutta pumppu ei lähtenytkään käyntiin. Siinä sitten hengailimme taas laidalla koko matkan - että tällaista perhepurjehdusta. Siirsin painavia tavaroitakin tuulen puolelle; matkapurjehduksessa sen saa tietysti tehdä, mutta kisoissa ei. Saimme sentään useamman kerran vauhdiksi taas ne "päivän kasit".Olimme taas tyytyväisiä päivään. Neljällä kerroksella vaatteita tarkeni, vettä tuli vain muutama pisara purjehduksen aikana ja vesipainotankin pumppukin alkoi toimimaan muutamaa päivää myöhemmin Kipparin taikakosketuksesta.Hihhihh... vappuviikonlopun aikana teimme yhden jännän päätöksenkin tälle kaudelle - siitä lisää myöhemmin! Viime viikonloppuna juhlimme ja minä kävin tanssimassa pari biisiä yhdessä tanssishowssa, joten meri sai tällä kertaa odottaa.


Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille - helatorstaina ehkä merelle, eikö?


6 kommenttia:

 1. Teillä oli hyvin tilaa Korppoossa =D. Mietinkin hetken, että eihän viikonloppuna satanut kunnes tajusin, että kyseessä oli vappuviikoloppu. Silloin satoin täälläkin koko lauantaipäivän. Jännästi tuo viileys pitää otteessa, vaan kaipa ne kesän helteet sieltä aikaan tulee =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, viime viikonloppu meni maissa ja seuraavaksi yritämme tosiaan päästä ke-helatorstai miniristeilylle.
   Viileää on, mutta kyllä noita pikkuetappeja tarkenee jo seilata toppavaatteissa. kivahan se olisi tietysti päästä jo ulos istumaan iltaa, mutta menee se näinkin jos ei meri jäädy uudestaan tai sada lunta - eikö?

   Poista
 2. IIk. Menemisen meininkiä merellä :-). Wau. Tuuli on ollut aika kovaa. Kuvat tuki hyvin tunnelmaa . Positiivinen postaus :-). - ja opin uutta: vesipainotankkien olemassaolon - hyvin epäteknisenä en ole tiennyt että sellaisiakin juttuja on olemassa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Viherrys :)

   Hauskaa että sait uuttakin tietoa. Suurimmassa osassa matkaveneitä on keittiön yläkaapit, joissain veneissä on niiden tilalla vesipainotankit. Olen jo sopeutunut tilanteeseen :d

   Poista
 3. Kivoja fiiliksiä koleasta kelistä huolimatta. Valoisuus tosiaan taas näin keväällä onneksi piristää! Korppooström on ihana paikka. Odotan jo minkä päätöksen olette tälle kaudelle tehneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se iso päätös paljastetaan ensi viikon torstaina - tättä-dää! ;)

   Poista