sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Kauden 2012 top 3 kohteet Saaristomerellä – kakkonen


Kauden 2012 kakkosijan kivoimmista vierailluista kohteista annan Merikarhusatama Ånsörenille. Valitettavasti se on avoinna vain Merikarhut ry:n jäsenille, mutta ehkä tämäkin ylistys Ånsörenin kauneudelle lisää jonkun rohkeutta hakea jäsenyttä ;) Reitti Ånsörenin suojaisaan lahteen on jännittävän kapea. Satamaa ympäröivät korkeat kalliot luovat turvallista ja rauhallista tunnelmaa. Juuri täällä koin sen ihanan seesteisen lukuhetken veneen kannella, muun miehistön torkkuessa sisätiloissa. 

 
 
 
Ånsörenin saunaranta on yksi suloisimmista luonnonpaikoista, joissa olen käynyt. Lankongit johdattavat vehreän maaston läpi kelohirsisaunalle ja kallioista muovautuneelle uimapaikalle, jossa on salaisen laguunin tunnelmaa. Rannan kallioaltaissa uiskenteli pikkukaloja ja korvameduusoja, joita katsellessa mieli jää viimeistään lomalle ja tajuaa miten pienistä asioista onni löytyy. Yhteinen luonnontuijotushetki Murun kanssa, jos mikä on elämän kultaisia hetkiä.
 
 


 
 
 
Saunarannan maisemaa täplittävät pienet luodot ja niiden takana aukeaa avoimempi meri, jolla voi nähdä kaukana lipuvia satunnaisia seilaajia. Onneksi saavuimme viime kesänä hyvissä ajoin paikalle, jolloin saunanlämmitys ei ollut vielä käynnissä ja saunarannassa oli mahdollisuus oleilla.
 

 
 
Jos haluaa kuljeskella saunarannan kallioita pitkin tutkimaan saarta, niin mainittakoon, että ne eivät ole ihan helppokulkuisia – joskaan eivät ne nyt saaristogasellin taitojakaan vaadi...

 

 
Emme tällä kertaa kiivenneet korkeille kalliolle tähystämään Utön ja Jurmon suuntaan, emmekä käyneet katsomassa hiidenkirnua. Jotain uutta jäi siis tulevillekin vuosille.
 

2 kommenttia:

  1. Onon! Jääkausi on varmasti ollut aikanaan järkytys kaikelle elolliselle, mutta tässä vaiheessa voi kiittää sitä tästä kivasta saaristosta.

    VastaaPoista