lauantai 10. marraskuuta 2012

Kauden 2012 top 3 kohteet Saaristomerellä - kolmonen


Viime kesänä me veneettömät purjehdimme vielä appivanhempieni veneessä ja ajattelin jakaa nyt  omien lempparikohteitteni kärkikolmikon viime kaudelta. Kävimme perhepurjehduksilla kahdeksassa satamassa, joista viisi oli Merikarhuyhdistyksen jäsensatamia ja yksi pursiseuran satama. Aloitetaan kolmossijalta, joka on Svinö - pursiseuran saaritukikohta itäisessä Nauvossa. Svinössä on valtavat laiturit maasähköineen ja valaistuksineen, suuri sauna, grillikatos, lasten leikkipaikka ym. mukavuuksia.
 
 


 
Syy miksi pidän Svinöstä kovasti, löytyy saaren toiselta puolelta. Siellä avautuvat laakeat leopardikuvioiset kalliot, joita vasten meren aallot lyövät kohisten, vapaat tuulet humisevat korvissa ja ilma on täynnä raikkautta. Täällä levitän käteni auki ja suuntaan kasvoni tuuleen, vaikka en näytäkään ihan yhtä hyvältä kuin Kate Winslet Titanicissa. Monet ottavat aurinkoa, minä mieluummin tuulta.
 

 
 
 
 

Matka laitureilta leopardikallioille kulkee kauniin saaristometsän läpi, joka muistuttaa luonnon tilassaankin tarkkaan harkittuja ja kynsisaksilla nipsittyjä japanilaisia puutarhoja. Siellä on silmänruuaksi merituulten muovaamia bonsaipuita, kallionkoloihin muodostuneita lampia, sammal- ja jäkälämättäitä sekä irtolohkareiden muodostamia jylhiä veistospuistoja.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kun on keinunut matkan veneessä, on mukava jatkaa keinumista vielä lasten leikkipaikan keinuissa, jos kehtaa. Olemme hiippailleet mieheni kanssa keinuille juttelemaan ja ihailemaan maisemia, jos lapsiperheitä ei ole näkökentässä. Muistan vieläkin sen tunteen, kun kilpailuhenkisyydessäni otin hurjat vauhdit keinussa ja kesken kaiken alkoi tulla paha olo ja loppua voima ihan totaalisesti käsistä. Vauhdin hiljettyä nauratti tämäkin miniseikkailu.
 
 
 


2 kommenttia:

  1. Hei hauskaa, kun päätit listata omat suosikkikohteesi. Ja kiitos kun välillisesti muistutit, että minulla olikin tainnut jäädä sama projekti kesken. Jään mielenkiinnolla odottamaan, mistä muista paikoista sinulla on mukavia kokemuksia!

    VastaaPoista
  2. Mäitä on tässä vaiheessa mukava joka tapauksessa muistella, ennen jouluhumuun keskittymistä. Listailen tässä nyt tosiaan vain viime kesän kohteita, jolloin mm. Jurmo ei ole mukana, vaikka kuuluu ilman muuta kaikkien aikojen kivoimmat -kohteisiin.

    Aina on kiva lukea eri ihmisten kokemuksia paikoista, joten kuin myös: jään mielenkiinnolla odottamaan sun listojasi ;)

    VastaaPoista