perjantai 17. helmikuuta 2012

Venevegeä episode 1 - Välimeren makuja

Kokeilin kotiuunin grillivastuksen lämmössä tällaista kesäherkkua. Annoksesta syö masun täyteen kaksi, lisukkeena tästä riittää neljälle. Tarvikkeista jääkaappitilaa vie vain fetajuusto. Grillaamista voi yrittää veneen uunissa tai mahdollisessa saarigrillissä. Kesägerbiilien ja konamuisojen käristäminen onnistuu kelvollisesti paistinpannullakin, joskin maku ei ole aivan sama. Tämän kanssa voi tarjota esim. kasvispihvejä, röstiperunaa, uutta perunaa, ihanaa leipää tai eläinten kudoksia oman makunsa mukaan. Suolaahan tästä kertyy, mutta eikös sitä hikoilla kesäauringossa poiskin?



Grillattua munakoisoa ja kesäkurpitsaa mintulla, rusinoilla ja pinjansiemenillä

1 pienehkö munakoiso
1 pienehkö kesäkurpitsa
½-1 tl suolaa
mustapippuria
½ ruukkua minttua
½ dl keltaisia rusinoita
½ dl pinjansiemeniä
150 g fetajuustoa (esim. Arlan Apetina oli hyvää ja pakkaus näpsän pieni)
Oliiviöljyä

  1. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa ½ cm paksuiksi viipaleiksi ja sivele ne kevyesti öljyllä molemmin puolin.
  2. Suolaa ja pippuroi viipaleet.
  3. Grillaa viipaleita 2-3 min puolta kohti tai kunnes ne saavat kauniin värin.
  4. Asettele lämpimät viipaleet vadille ja murenna päälle feta.
  5. Paahda pinjansiemenet pannulla ja lisää ne viipaleiden päälle rusinoiden ja mintunlehtien kanssa.
  6. Viimeistele sormisuolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti