maanantai 6. helmikuuta 2012

Purjehdusdokkari telkussa

Huomenna (tiistaina 7.2.) esitetään AVAlla klo:20.00 dokkari 16-vuotiaasta aussitytöstä, joka purjehti yksin planeettamme ympäri. AVA Dokumentti: Jessica Watson - Kohti Unelmaa .

AVA Dokumentti: Jessica Watson - Kohti unelmaa
Kuva: Telkku.com

Tuo on ihan pakko katsoa. Näin nuoren ihmisen kohdalla voi vain ihmetellä mikä motivoi tällaisen mittakaavan seikkailuun. Tästä ei ole montaa viikkoa, kun telkusta tuli dokkari englantilaisen17-vuotiaan Mike Perhamin maailmanympäripurjehduksesta, jonka aikana sattui ja tapahtui kaikkea mahdollista. Ne olisivat olleet hurjia tilanteita kokeneen aikuisenkin käsiteltäväksi. Sielultani semisti kukkahattutätinä olen hieman huolissani näiden "ikimuistoisten seikkailujen" jättämistä jäljistä, vaikka onnistuessaan ne varmasti luovat roimasti itseluottamustakin. Löisin melkein vetoa, että jossain valmistellaan 15-vuotiasta lasta jo matkaan...

Edit 12.2.2012
Oilipa hieno dokumentti ja itselleni jäi sellainen tunne, että Jessica taisi olla syntynyt seikkailijaksi. Sinä on käsittämättömän päättäväinen, sisukas ja kylmähermoinen tyttö ja uskomaton tarina. Tavallaan ihailen Jessican vanhempia, jotka kunnioittivat Jessican autonomiaa ja epäitsekkäästi antoivat ikäisekseen kypsän tyttärensä toteuttaa vaarallisen unelmansa. Itse olisin ajatellut, että elämä on ainutlaatuinen ja samalla hauras. Tieten tahtoen sitä ei kannata vaarantaa liian suurissa seikkailuissa.

1 kommentti:

  1. Aivan mahtava tarina nuoresta joka päätti toteuttaa unelmansa ja vielä aivan uskomattomalla tavalla. Tallaiset tarinat saavat kaikki meidät tavalliset tasamaan tallaajat uskomaan myös itseemme ja siihen että unelmat voi toteuttaa päättäväisellä tahdolla ja periksiantamattomuudella.
    Tämä dokumentti avasi myös omat silmäni ja muutti tavan jolla suhtaudun oman 16v tyttäreni edesottamuksiin ja haaveihin. Nuoria täytyy kannustaa ja antaa nuorille mahdollisuus toteuttaa itseään.

    VastaaPoista