torstai 23. helmikuuta 2012

Vähän tekstiiliurheilua alkuverryttelyksi

Tänään oli syntymäpäiväni ja sain virallisesti avata tuon suuren punaisen paperikassin, jonka kylkeä koristi notkea kissa. Ta-daa: siellä oli Puma ocean racing inshore takki! Verrattuna tavalliseen gore-tex ulkoilutakkiin täytyy kiittää Pumaa erityisesti älykkäästä hihan leikkauksesta. Käsiä saa pyörittää niin paljon kuin jaksaa, eikä takki kiristä tai nouse alareunastaan korviin. Tämä on sellainen kevyen kelin takki. Offshore takki ja muumikkaasti istuvat haalarit minulla oli jo ennestään ja ne kelpaavat vielä ihan hyvin, vaikka ruotsinlipunvärit eivät ole enää vähään aikaan olleet oikein mieleen.


Vaatehankinnat ovat aika hyvällä mallilla, koska lähes kaikkea on ollut jo pitkän aikaa. Löytyy uv-suojapaitoja, pipoja, aurinkohattuja, hanskoja, kauluri, tossuja, saappaat, shortseja, kaikenlaisia urheilupaitoja, monenlaisia fleece-pusakoita, kerrastoja ym. Hauskinta on ehkä perheen yhteneväinen navy-harmaa ranta-asukokonaisuus. Ei ainakaan pääse eksymään omasta pikkulaumastaan kovin helposti.


Pelastusliivien suhteen on tehty valinnat: paukkuliiveiksi olen hankkimassa Spinlock Deckvestin Hammer painelaukaisimella (150 N) ja hyvälle kelille kevyemmät ns raatoliivit, todennäköisesti Balticin Dinghy Pro:n (50 N). Koska meillä on jo ennestään vanhoja liivejä kaapeissa, hankin nämä uudet vasta kun vene on vesillä.
Spinlock Deckvest
Baltic Dinghy Pro

4 kommenttia:

 1. Professionaalinen, kerta kaikkiaan! Ehkä hiukset ponnarille vaaleanpunaisella tötsyllä ;-)
  Ihanaa seurata Merenneidon valmistautumista tuleviin koitoksiin!
  t.Maarit

  VastaaPoista
 2. :) Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja jotain vaaleanpunaista... Ponnarit, saparot, nuttura tai pipo on aina påp merituulissa tuulettuessa.

  VastaaPoista
 3. Kiva blogi sinulle:) Nämä Spinlock pelastusliivit ovat kyllä parhaita.Meillä miehellä oli viime kesänä ne käydössö ja nyt ostetiin ne myös minulle. Mukavaa kauden odotusta:)

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia :) Kiva kuulla että Spinlock on hyvä valinta! Kokeilin miheni Spinlockeja ja ne tuntuivat oikein päteviltä, mutta myös hieman painavilta. Sen vuoksi hankin myös kevyemmät liivit hyvälle kelille, turvallisen tuntuisiin olosuhteisiin.

  Mukavaa kauden odotusta sinnekin!

  VastaaPoista