maanantai 28. huhtikuuta 2014

Ensimmäiset kisatreenit


Lauantaina tuuli jäi turhankin leppoisaksi, mutta muuten oli lämmin ja kaunis kevätkeli lähteä merelle. Tarkoituksena oli tutustuttaa Isi-Kipparia Kaminamin systeemeihin, sillä hän sijaistaa minua neljän viikon kuluttua Kihti TwoStar -kaksinpurjehduskisoissa. Ne ovat ensimmäiset kisat Kaminamille ja olisivat olleet ekat myös itselleni, jos käsi olisi kunnossa.Alkumatka luovittiin leppoisasti. Tuulta oli 1,5-3 m/s, joten meillä ei ollut vesipainolastejakaan käytössä. Isi-Kippari teki kaikki hommani, joten pääsin keskittymään mm. uuden 70-300 mm putken kokeiluun järkkärillä. Lähikuvat otin tänäänkin kännykän kameralla (se Galaxy Zoom).Heti kun pääsimme sopiviin tuulensuuntiin, nostimme Code Zero genoan ja saimme lisää vauhtia. Meri näytti tänään lumoavalle elohopealätäkölle.
Sain vihdoin kimalletta veneeseen: Code Zeron filmipinta säihkyy satumaisesti auringossa. Isi-Kippari vastasi pinnasta sekä Georg von Gyropilotin käskyttämisestä ja ohjasti välillä Codeakin.Pikkutuulellakin pääsee kivaan vauhtiin, kun on tarpeeksi purjeneliöitä ja kevyt vene. Tuulennopeuden ylittäminen ei ole mahdotonta.
Isi-Kippari on todellinen eläkeläisvahvistus Kaminamin kisamiehistöön: gasellin ketteryys ja vuosikymmenten kisakokemus samassa paketissa. Eikä sekään haittaa, että meillä on aina mukavaa yhdessä. Kaminami sai muuten tälle kaudelle LYS-tasoitusluvun: 1,38.Päivän ennätysvauhti oli siinä 7,6-7,7 solmun paikkeilla, kun tuulta oli 4-4,5 m/s (8-9 solmua).Meri näyttää kevätvalossa taas aivan erilaiselle kuin syyspurjehduksilla.


Välillä seilattiin kolmella purjeella...
Kotiin päin jouduimme ajamaan loppumatkan koneella, kun tuuli meni jonnekin piiloon. Oli kyllä hienoa päästä merelle, vaikka tuulta olisi mieluusti saanut olla vähän reippaammin. Kyllä tämäkin silti kotiolot voittaa!
 15 mailin pikkulenkin jälkeen istuimme takakannella kahvilla ja totesimme taas että elämä on ihanaa.
Mukavaa alkanutta vappuviikkoa!

4 kommenttia:

 1. Tulipa todellinen tuntu tästä kertomuksesta. Melkein kuin itsekin olisi päässyt vesille :-) Joskus on muuten tosi kiva keskittyä vain kuvaamiseen, joka ainakin minulla tahtoo olla vähän sellainen sivuhomma kaiken tohinan keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja niin totta tuon kuvaamisen kanssa; jännimmät seikkailut jäävät kuvaamatta, koska kädet eivät riitä. Toivottavasti GoPto paikkaa jatkossa vähän sitä ongelmaa.

   Poista
 2. Kiitos! Ihania tunnelmia (paitsi käärme) ja luin edellisetkin postaukset, ihanaa menoa! Aivan kateellisena katselen täällä, kun oma vene on vielä pressun alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos NJ :)
   Nyt ollaan jo niin lähellä sitä ratkaisevaa hetkeä, jolloin kaikilla on vene vedessä.

   Poista