lauantai 16. kesäkuuta 2012

Omenatsatsiki – grilliruuan raikas lisuke


Olin haalinut kuluneen vuoden sisällä jostain naistenlehdestä omenatsatsikin reseptin kokeiltavien ruokien jonoon (jolle ei loppua näy). Alkuperäisessä yhteydessään sitä tarjottiin punajuuripihvien kanssa. Me kokeilimme tänään tätä hedelmäistä versiota tsatsikista uusien perunoiden ja kasvisvartaiden (herkkusieni – maissi – kesäkurpitsa – banaani – sipuli grillauskastikkeella) kanssa. Kirpeän makean suolaisen raikas ompputsatsiki sopi hyvin perunoiden kanssa ja erinomaisesti vartaiden kanssa. Uskoisin sen raikastavan ja tasapainottavan kivasti myös soijapihvejä tai grillattua lihaa/makkaraa.


Granny Smith omena on loistava salaateissa, koska se ei tummu helposti ja siinä on riittävästi hapokkuutta. Yyrttiruukkujen valikoimasta löysin hiljattain Aasian mintun ja se osoittautui pepsodenttimaista piparminttua pehmeämmän makuiseksi - suosittelen!


Omenatsatsiki (lisukkeeksi 2-4:lle)
 
2      (pienehköä) Granny Smith omenaa
1      valkosipulin kynsi  (tai 1 tl valkosipulijauhetta, jos et halua jälkimakuja)
2 dl   ruokajogurttia (josta ei tarvitse valuttaa nesteitä)
1 tl   hunajaa
3 rkl hienonnettua tuoretta minttua
suolaa
mustapippuria




  1. Pese omenat huolellisesti ja raasta ne karkeaksi raasteeksi.
  2. Murskaa valkosipulin kynsi ja hienonna minttu.
  3. Sekoita hienonnetut ainekset kulhossa jogurtin kanssa ja mausta hunajalla, pippurilla sekä suolalla.
  4. Anna tekeytyä hetki ennen tarjoilua.

1 kommentti: