sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Kaminamin kausi 2017 on alkanut!


Kaminamunen laskettiin tänä vuonna veteen heti pääsiäispyhien jälkeen 18.huhtikuuta, siis viisi päivää myöhemmin kuin viime kaudella. Kaminami rikkoi masullaan suojaisan kotisatamamme Ajolanrannan merenpintaan aamulla muodostuneen jääkerroksen. Mies joutui itse asiassa tosissaan murtamaan jäätä poijuhakojen ynnä muiden kanssa, että sai Namusen parkkiin omalle paikalleen, Siiinä sitä sitten laiteltiin hiljalleen kuntoon niinä vähinä vapaailtoina, mitä viikossa on ja välillä pideltiin lumi-, rae- ja räntäkuuroja sekä kovia tuulia kotosalla lämpimässä. Olihan se toki tiedossa, että eivät nämä "aloitetaan kausi pääsiäisestä" -vuodet loputtomiin jatku. Nuo muutamat kotisataman merikarhut ovat tietysti jo seilanneet jäitä ja hyisiä kelejä uhmaten kaiteet ja nenänpäänsä jääpuikoilla jo jonkun aikaa. En tiedä millä he pysyvät purjehtiessaan sulana näissä alkukevään lämpötiloissa...Vapun säät olivat todella raakoja täällä Turun-Seudulla, mutta vapunpäiväksi saimme sekä veneen kuntoon että lämpöä. Tuulta ei tosin ollut suurimman ajan päivästä kuin henkäys, mutta pääasia että pääsimme vihdoin merelle ja saimme testattua että kaikki toimii. Mittareita ja ohjelmistoja on päivitetty ja sen jälkeen mittareiden uudelleenkytkennässä ja niiden välisen yhteispelin säädöissä on ollut haasteita. Yksi mittareista kieltäytyy toistaiseksi tiimityöstä, mutta sitä ei vielä cruisaillessa kaivatakaan. Muuten kaikki toimi hyvin heti alusta saakka.Ensipurjehduksen perusteella tuli sellainen tunne, että emme olleet juuri ehtineet ruostua "talviterään" muutamien kuukausien aikana. Yhteistyö sujui kaikissa tehtävissä saumattomasti, siinä missä viime vuoden loppukaudestakin. Rutiinit lähtivät mukavasti pyörimään, askeleet löytyivät heti ja tavarat olivat oikeilla paikoillaan.Kaminami ui mukavasti keveissäkin tuulissa. Purjehdimme kotiränniä etelään, lähinnä codella luovien ja kun käännyimme saamaa reittiä takaisin, oli tuuli kääntynyt taas vastaiseksi. Tuolla meidän Codella voi siis luovia heikoissa tuulissa. Jonkun mukavan puuskankin saimme, niin että pääsimme vähän vauhdin makuun. Onpa tätä ollut ikävä!Merellä kaikki oli ihanaa: veden liplatus veneen perässä, tuulen suhina, lintujen katselu, veden pinnassa läikehtivä aurinko, sininen taivas ja kaikki se valo! Kolmen ja puolen tunnin lenkin jälkeen olimme niin myrkyttyneitä raittiista ilmasta, että halusimme vaan päiväunille. Tuollainen terveen väsymyksen tunne on ihana ja se lähtee lepäämällä. Tästä se taas alkaa...Kiitoksia kaikille lukijoille kyselyistä ja toiveista blogin aktivoitumisesta, yritetään taas ehtiä ja jaksaa... Tänä viikonloppuna olimme kauden ensimmäisillä yöretkillä ja niistä lisää seuraavaksi.


Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille, 
toivotaan että kevät etenee vauhdilla!

12 kommenttia:

 1. Katsoinkin kuvia reissusta jo facesta ja melkein tuli kylmä jo ihan katsomalla! Mutta kaunis ilma on silti ollut! Ja tosiaan, pari kertaa olen minäkin käynyt väijymässä onko uusia kirjoituksia tullut... Mukavaa lukea taas purjehdusjuttuja! :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla :) Vapun päiväpurjehduksella ei ollut kylmä, mutta viime sunnuntain yöretken paluulla oli naama jäätyä, vaikka vaatetta oli tosiaan kuin eskimolla.

   Poista
 2. Ihanaa, päivitys olikin täällä! Mahtavaa kautta teille :-D Itse odottelen vielä kuukauden...

  VastaaPoista
 3. Ai kuinka kiva päästä taas seuraamaan teidän veneretkiä! Ehdin jo huolestua, että oletko hylännyt koko blogin, kun oli niin pitkä tauko, mutta hyvä näin <3

  t. Lydialainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Kyllä tässä yritetään taas bloggailla lukijoille ja tallentaa samalla itsellekin purjehdusmuistoja talteen. Oikeastaan juuri lukijoilta eri kautta tullut palaute sai taas tarttumaan tauon jälkeen toimeen - että kiitos itsellenne!

   Poista
 4. Aivan ihanaa ja turvallista veneilykautta teidän venekunnalle <3!

  VastaaPoista
 5. Hei, tätä lueskellessani tuli mieleen veneen ensiapupakkaus. Minkälainen teillä on ja millaisella sisällöllä?
  ~jemmiina~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin tehdä siitä pienen välipostauksen lähiaikoina: ensiaputarvikkeet, lääkekaappi ja ea-ohjeet veneeasä. Vaikea luetellä näin yhtäkkiä kaikkea.

   Poista
 6. Kesä on täällä, jee ! Tuo on kyllä ihmeellistä miten purjehduspäivän jälkeen nukuttaa... mä nukuin ensipurjehduksen jälkeen 8 tuntia, heräsin katsomaan sääennusteen ja nukuin 3 tuntia lisää.
  Meillä jo viikko purjehdusta takana, http://collabella.wordpress.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, mutta jotenkin se on sellaista mukavaa väsymystä ja lähtee nukkumalla.

   Teillä on tosiaan uusi vene ja uusi blogi - onnea! :)
   Jostain syystä gmail ei ilmoitellut, että
   muutama kommentti oli vielä tullut blogiin, siksi vastaus tulee vähän myöhässä...

   Poista