maanantai 29. huhtikuuta 2013

Fontteja ja toteemieläimiä


Viikonloppuna istuimme kavereiden mainostoimistossa sunnittelemassa veneen ulkoasua yksityiskohtaisemmin. Siinä meni monta mukillista teetä/kahvia ja hulluttelut pinkin pörrötarran käyttämisestä kikatuttivat vielä jälkikäteenkin. Kyllä noilla mainostoimiston ammattilaisilla on valtavat määrät venekäyttöön sopivia teippivaihtoehtoja valikoimissaan. Toisekseen ei ole lainkaan haitaksi, että toinen mainostoimiston ihmisistä - "Herr F" - on venehullu kilpapurjehtija. Iskin tietysti heti silmäni villeimpiin kimalle- ja peiliteippeihin: "Vaaauuuu!" Lopulta ne kolme muuta saivat kuitenkin pääni kääntymään paremman kokonaisuuden nimissä perinteisiin mattateippeihin.
Veneen nimi ja sen teippausten pääperiaatteet on päätetty. Varsinainen nimiteksti tulee veneen perään - ja siellähän sitä tilaa riittääkin sen 3,60 metrin leveydeltä ja korkeuttakin aika paljon. Ammattilaisella on silmää sommitella teksti niin, että perä näyttää sopusuhtaisemmalta. Itse tosin vastustin perän kaventamisefektejä, koska ajattelin että oma peräni näyttää sitä kapeammalta, mitä leveämmältä veneen perä näyttää. Eikö se ole ihan loogista? Merikarhuyhdistys vaatii että nimen täytyy näkyä myös laiturille, joten keulaan tulee lisäksi pienet nimitekstit. Pakolliselle rekisteritunnukselle varaamme paikan kyljen peräpäästä. Vappuna on tarkoitus selailla vielä kotonakin sopivia fonttivaihtoehtoja, myös mainostoimiston kamut käyvät läpi fonttiehdokkaita.Hytti ja perä, yksi katkoviivan väli on 1 m


Nimen lisäksi keulaamme tulee koristamaan noin kolmimetrinen "toteemieläin", eli veneen nimen symboliikkaa kuvastava kuvioteippaus. Siis veneen oma "tatska". Se oli suunniteltu jo aiemmin, mutta nyt valittiin lopulliset värit ja paikka sekä tehtiin muu hienosäätö. Kun nimelle sopiva fontti ja veneen perän aukkojen ja uimaportaiden tarkat sijainnit vielä selvitetään, lupasi Herr F tehdä siitä 3D-mallinnuksen ennen kuin yhtään teippiä oikeasti kiinnitellään babymme pintaan. Meillä meni nytkin osa ajasta veneen printtausten haaveilevaan tuijotteluun asiaan keskittymisen sijasta, miten mahtaa käydä 3D-mallinnusta pyöritellessä? Melko tunnepitoista on siis tämä veneen käytännön asioidenkin hoitaminen.Printti veneen 3D-mallista nakuna
 

4 kommenttia:

 1. Tässä heräsi jo pieni epäilys veneen nimestä... katsotaan, miksikä sen ristitte ja kerron sitten arvasinko ;)

  VastaaPoista
 2. :D Pilvi, jos tämän arvaat, niin nimeän sinut varmuudella Universumin Suurimmaksi Meedioksi! Veneen nimi ei ole minkään eläimen nimi. Veikkaan myös, että aika harva ulkopuolinen tulee ymmärtämään kuvioinnin yhteyttä veneen nimeen, ellei vähän googlaile tai vieraile wikipediassa ;)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa siis siltä, että nimi on epätyypillinen, joten ehken sittenkään taida olla oikeilla jäljillä :) Jään odottelemaan kastejuhlapostausta. Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veneen leikkisä työnimi on ollut KaNpela (leveän muodon mukaan), mutta päädyimme lopulta vähän hienostuneempaan nimivalintaan ;) Hauskaa vappua sinnekin!

   Poista