sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Seglinge on lumoava!


Elokuun 8. lomailimme edelleen Ahvenanmaalla ja ehdimme juuri ennen sadekuuroa Seglingen satamaan. Satamassa tuli heti tervetullut olo. Sellainen tunnelma vaatii monia pieniä asioita, joilla satamassa humioidaan veneilijät. Hyvän sataman perusasiat olivat erinomaisessa kunnossa: laiturin kupeessa oli pöytäryhmiä, grilli, siistit puuceet, pihapelejä ja lasten leikkipaikka, jätelajittelupiste, sekä infokansiot ja opastaulut Seglingen ja naapurisaaren Kumlingen meiningeistä.Sen päälle oli veneilijöille tarjolla sanomalehdet laatikossa ja pieni salaatti- ja yrttimaa vanhassa kylpyammeessa.Satamakonttorin puodista sai ostaa saaristolaiskäsitöitä, kuten kauniita koreja, joita satamanhoitaja itse punoi iltasella. Sitä oli mielenkiintoista seurata hetki. Tervan tuoksuisesta puodista sai sellaistakin luksusta kuin jätskiä ja savukalaa - kala oli tällä kertaa siikaa.

Vuokralla oli polkupyöriä (5 € / puoli päivää) ja kajakkeja. Tällä saarella olisi nähtävää pyöräillenkin.
Rannassa oli mukavaa saaristolaistunnelmaa, mitä nyt joku kirkkaan sininen vene pilasi kokonaisuuden. Tuosta "meidän" päätylaiturin viereisestä (kaikkein uloimmasta) laiturista kulkee muuten lossi, mutta siitä ei ollut mitään häiriötä - se on ehkä maailman hitain omassa sarjassaan.


Kylänraitin pientareet olivat täynnä erivärisiä kukkia vielä elokuussakin. Menin ihan laskuissa sekaisin kuinka monta erilaista löysin. Sirkat sirittivät ja aurinko ehti vielä kuivata illan sateen loputtua.

Mitäköhän noi voisivat olla? Pähkinii? Pitääkö hankkia vielä joku kasvikirjakin lintukirjan lisäksi? Näitä puita näimme kyllä valtavan paljon reilun tunnin mittaisella iltalenkillämme.Tien raunat olivat pitkiltä matkoilta reunustettu läpitunkemattomilla vihreillä seinillä. Tuli mieleen subtrooppiset maisemat.Silmä lepäsi uskomattoman vehreässä luonnossa ja maalaismaisemien idyllissä. Matkan varrella oli suloisia talojakin, joissa asuu varmasti hyvin onnellisia Muumilaakson hahmoja.Seglingen kyläyhdistys mm. raivaa polkuja ja huolehtii opasteista pienellä päivävaellusreitillä. Katsoimme reitin alkupäätä ja se näytti niin vehreältä, että ilman hyvää punkkisuojausta emme sinne olisi lähteneet. Joka tapauksessa tämä on mielestäni Seglingen vetonaula. Ensi kerralla varaamme tänne tullessa enemmän aikaa, saappaat sekä punkkikarkotteet ja lähdemme ilman muuta kokemaan ahvenanmaalaisen viidakkoseikkailun.Onneksemme meidän ei tarvinnut edes mennä rämpimään metsään eläimiä nähdäksemme. Peurat tulivat luoksemme pellolle, jonka reunustamaa tietä kävelimme sataamaan päin. Voi että niillä oli hauskaa; välillä ne leikkivät ja kirmailivat ja sitten taas loikoilivat "traktorinmunien" vieressä. Seurasimme hihitellen pitkän aikaa niiden puuhia.Illalla satamassa oli rauhallista ja lämmintäkin aina auringonlaskuun saakka. Viime kesänä iltojen istumiset kannella shortseissa jäivät kaikkiaan aika vähiin, mutta elokuussa oli tosiaan lämpimiä iltoja. Söimme iltapalaksi vähän brieä keksien päällä ja väliin napsimme vaahtonameja.Seglingestä tuli yksi suosikkikohteistamme, tänne palaamme varmasti uudestaan. Satama on tosiaan mukava ja saaren idyllisyys sekä monimuotoinen luonto vetoavat meihin kovasti.Ihanaa alkavaa viikkoa ja mukavia veneenlaskuja kaikille varhaisveneilijöille!
Kaminami olisi jo valmiina veteen, 
vielä kun löytyisi se aika vesillelaskuun ja maston nostoon jossain välissä...


8 kommenttia:

 1. Aurinko, meri ja kesä!Mahtavat merelliset tunnelmat kuvissasi. Pian päästään uusiin seikkailuihin. Seglinge näyttää hyvältä satamalta. Ehkä tapaamme tänä kesänä jossakin laiturilla? Hyviä kunnostuspuuhia ja laskua, kun sen aika on. t; Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna ja toivottavasti tosiaan nähdään joskus saaristossa :)

   Poista
 2. Vaikuttaapa todella käymisen arvoiselta paikalta!

  Täällä on taas se aika vuodesta,kun selailen näitä teidän blogijuttuja eri kohteista ja pohditaan missä kaikkialla tällä kaudella voisimmekaan käydä.

  Arvaa vaan pysytäänkö nahoissamme, kun tasan viikon päästä Aava II lasketaan vesille. Toivottavasti tekin saatte Kaminamin pian laskettua - ihanaa kevättä, nyt se on täällä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että teillä on nyt jännää! Muistan elävästi millaista oli odottaa meidän Kaminamia Suomeen ja millä valtavalla vimmalla laitoimme sitä purjehduskuntoon. Ne 2-3 intensiivisintä viikkoa vastasivat varmaan jo koliikkivauvan perheen arkea. Olimme aivan puhki ja tajuttoman innoissamme samaan aikaan. Ihanaa alkavaa kautta uuden perheenjäsenen kanssa! :)

   Poista
 3. Pähkinii hyvinkin (euroopanpähkinäpensas). Meillä on samanlaiset kokemukset Seglingestä, tosin kahden vuoden takaa. Tosi lämminhenkinen ja idyllinen paikka. Kiitos tästä "nostosta" - pitääpäs lisätä Seglinge ensi kesän käyntikohteisiin. Meiltäkin jäi luontopolku ja sisäjärvi kokematta viime kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riku pähkinien vahvistuksesta. :D

   Meillä tämä Seglinge on reittisuunnittelun kannalta vaihtoehto Kökarin Sandvikille, josta tykkäämme myös kovasti, mutta tietysti paikat ovat keskenään ihan erilaiset. Ensi kerralla valitsemme säiden niin suosiessa kyllä Seglingen ja varaamme siellä oleiluun vähän enemmän aikaa.

   Poista
 4. Huhuu Merenneito, mitä kuuluu? Olisi kiva saada taas kauniita kuviasi katseltavaksi :)

  t. Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hanna,
   pahoittelut pitkästä tauosta - uusi kausi on hiljattain alkanut ja paalailen taas päivittämään blogia :)

   Poista