keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Merenneidon luottotuotteet kaudella 2013 - osa 1: båthållaus

Kaminamin ensimmäisen purjehduskauden 2013 aikana huomasin olevani kroonisesti iloinen muutamista purjehdusta ja veneessä elämistä helpottavista tuotteista. Ajattelin jakaa tuota iloa teillekin, aluksi aiheesta båthållaus - eli veneessä elämiseen liittyvistä tuotteista. (Tähän postaukseen ei liity markkinointia tai yhteistyösopimuksia.)


1. Termosmukit
Nämä reilun kokoiset, tiiviisti sulkeutuvat Bodumin termosmukit pitävät hyvin kaffen tai kaakaon lämpimänä tai lounassmoothien viileänä. Keskiosan sisäkorkkia raottamalla on helppo juoda kaffeet, mutta korkin voi kiertää tietysti kokonaan irti smoothieta nauttiessa. Jos purjehtiessa tulee joku tilanne, on kansi suljettu nopeasti ja sen jälkeen ei haittaa miten päin muki pyörii veneessä. Silikonivyöte varmistaa pitävän otteen mukista. Tykkään näiden mukien designistakin, mutta merellisempiäkin värejä olisi saanut olla tarjolla.



2. Keraaminen paistinpannu ja uunivuoka
Ostin veneeseen tuliterät ruuanvalmistuastiat ja kävi tuuri, että satuin valitsemamaan nämä OBH Nordican keraamiset tuotteet. Pannu ja vuoka ovat to-del-la tarttumattomia ja liukkaita. Ne on älyttömän helppo pitää puhtaana ja niillä on ilo kokata. Pannu on jopa niin liukas, että wokkia sekoittaessa täytyy olla vähän varovainen, ettei lennä parsakaali yli laidan. Öljyä ei juuri tarvita. Uunivuoka on riittävän paksupohjainen ja tasaisesti lämpiävä, joten se pärjää hyvin kaasuliekin kanssa.




3. Miniviinipullot
Tämä vinkki ei välttämättä uppoa kovin moneen veneilevään perheeseen, mutta meillä se voimii hyvin. Minipullollisesta viiniä tulee juuri sopiva määrä - kaksi pientä lasillista - ruokaviiniä. Ei huonoa oloa, ei vahinkohumalaa - vaan juuri sopivasti.



4. Pellavaiset kylpypyyhkeet
Lapuan kankureiden Kivikko jättipyyhe on pestyä pellavaa ja niin suuri (95 x 180 cm), että siihen voi todella kääriytyä kuin lakanaan. Pellava tuntuu mukavalta iholla ja ennen kaikkea, ohut pyyhe kuivaa froteista nopeammin iltasaunan jälkeen. 



5. Suljettavat päiväpeitteet
Beditin Zipit-päiväpeitteistä olen kertonut aiemminkin. Meillä veneen sisätilat ovat avoimia ja yhtenäisiä, mutta keulapedin pitäminen siistinä helpottuu kyllä Zipiteillä. Lisäksi vetskaripäiväpeiton petaaminen tekee keulahytistä mukavan huolettoman lueskeluloungen päiväkäyttöön: peitteet pysyvät paikoillaan, eikä lakanoihin pääse naposteluruokien jämiä tai punkkeja. (Bedit on blogini yhteistyökumppani, mutta tämä maininta on ansaittu ylimääräinen kehu.)



6. Kunnollinen matkaradio
Tivolin iPAL on löytänyt radiokanavat niin paljon paremmin kuin jostain "thomas lediinistä" ostettu halpisversio, että se oli jo siltä osin hyvä ostos. Lisäksi sen äänentoisto on hyvä ja se on nätti.

7. Villasukat
Heti kun kesän lämpö hellittää on aika hipsutella iltaisin veneessä villasukissa. Villasukat ovat enemmän kuin vaatekappale. Ne ovat kuin mukillinen lämmintä kaakaota ja isoäidin halaus, joista tulee heti sisäinen hymy ja suloinen olo.


12 kommenttia:

  1. Kiitos vinkeistä! Noita termosmukeja pitää harkita ihan tosissaan. Ja villasukat, ehdoton kyllä, you know =D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, termosmukit ovat riittäneet meillä hyvin, kun juomme vain yhdet kupposet kaffetta/kaakaota päivässä - on heti valmiit annokset. Meillä on ruokatermari erikseen, mutta periaatteessa mukeihin voisi säilöä myös lounaskeitot.

      Villasukat <3 elämän suloisuutta :)

      Poista
  2. villasukat rules :-) !
    Radio olisi ensi kesän ostoslistalla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, villasukat! Tuota radiotakin voi tosiaan lämpimästi suositella - kerralla hyvä hankinta.

      Poista
  3. Pitääkin muistaa tilata samaa sarjaa pyyhkeet perheelle. Näyttää kivemmalta kun kylki ei ole kirjavana erilaista pyyhkeistä. Vähän sama periaate kuin Helsingin uudet terassisäädökset. Tiedä vaikka puuttuisivat seuraavaksi retkisaarien laiturien yhtenäiseen seesteiseen ulkoasuun. Minipullot olivat myös hyvä idea. Yöuni kärsii itsellä heti jos annos ylittää kahden maagisen rajan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ryhdyitkö sä Marko nyt julkisivu-tarkka-pirkaksi? :) Mun mielestä värikkään kirjavat pyyhekaiteet näyttävät silti Pepin Huvikumpumaisen hauskoilta... joidenkin toisten veneessä.

      Toinen vaihtohto minipulloille olisi hanapakkaus, joka säilyy pitkään hyvänä avaamisen jälkeen. Meillä ei kuitenkaan mene ruokaviiniäkään edes joka viikko, niin tuo minipulloilu on ihan sopiva. Jos tulee vieraita, niin voidaan tietty avata isompikin viinipullo, 1/4 minipullollisesta voisi jäädä jollekin paha mieli ;D

      Poista
  4. Kiva postaus taas :) Mulla on villasukat jalassa suunnilleen kesät talvet eli olen ehdoton villasukkafani! Minäkin ihastuin noihin pyyhkeisiin just tuon nopean kuivumisen vuoksi. Hyvä idea, kiitos! Ja blogistasi saadun idean perusteella tilasimme lapsillemme zipit-päiväpeitteet :)

    Olimme eilen Merikarhujen turvallisuus-illassa. Oli paljon ajatuksia herättävä ilta ja loistava kouluttaja Meripelastuksesta. Täytyy vain toivoa, ettei itse joudu eilisiä oppeja tositilanteessa testaamaan... Kesää kovasti odotellaan!

    Paranemisia kädellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)
      Kiva jos olet saanut jonkun inspiksen näistä postailuista. MK-turvallisuusilta kuulostaa hyvältä. Itseltäni on jäänyt nyt kaikki koluttautuminenkin tauolle ja jouduin mm. perumaan diesel-kurssin ja videoeditointikurssin näiden kipsiaikojen vuoksi. Mutta tulee niitä kouluttautumismahdollisuuksia taas myöhemminkin ja turvallisuusasiat ovat silloin ykkösenä. Ei vara venettä kaada ja kertaus on opintojen äiti.

      Kiitos, käsi leikattiin maanantaina ja leikkaus sujui ainakin hyvin. Nyt 6 viikkoa kärsivällisesti monohändinä... Mukavaa kevään odotusta sinulle!

      Poista
  5. Kiva postaus. Tule kesä äkkiä nyt! Pellavapyyhkeet ovat varmasti hyvä hankinta, täytynee kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti NJ :)
      Kesä tulee väistämättä vaikka lähisaariston pilkkijät ovat vielä urheasti sitä mieltä että jäällä on turvallista liikuskella...

      Poista
  6. "Vihaan" sukkia, mutta villasukkia rakastan ja niitä en sukiksi laskekaan. Kuvailit hyvin villasukkien syvintä olemusta =) Kivasti muuten villasukkasi ovat sävysävyyn päiväpeitteiden kanssa. Mukivinkin laitan korvan taakse ja pellavapyyhkeet haluan ehdottomasti, etenkin noin ihanan isot. Kiitos siis vinkeistä.

    Ja mielenkiinnosta kysyn, että mikä on diesel-kurssi?

    Peukut pystyssä, että kätesi paraneminen etenee ennätyksellisen nopeasti ja uusia ikäviä yllätyksiä ei tule. Kaunista kevättä toivotellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Myy toivouksista, täällä toivutaan... ainakin maltillista vauhtia :)

      "Dieselkurssi" on siis oikeastaan nimeltään dieseltekniikkaa veneilijöille. Kurssilla opitaan huoltamaan veneen dieselkone, sekä korjaamaan sen tavallisempia vikoja. Kursseja järjestävät mm. työväenopistot ja se kestää kolme x kolmen oppitunnin iltaa.

      Poista